dimarts, de juliol 19, 2016

SENY I RAUXA. LA DESTIL·LERIA





La Destil·leria, l’espai cultural que tant bé manega Agit Baqué, es referma en la seva continuïtat i per celebrar-ho reincideix en l’exposició que va servir per inaugurar tota la història i també per celebrar el seu primer any de vida.



De nou retorna a aquest seny i rauxa , contrast de sentiments que alhora son complementaris , i que de la mà de l’alcalde Baron en les seves crides a Festa Major, han esdevingut una mica el leit motiv de la festa. Però si fins ara havia emprat com a protagonistes artistes diversos en el fons i la forma del seu ser, però artistes assentats ja en el context de la vida creativa de la ciutat, ara fa un tomb i ofereix l’espai a creadors joves,escollits per Josep MªCodina i Alberto Romero que no sols presenten un tomb al sentit creatiu, ans també ens ofereixen una cara diferent en el sentit d’interpretació de la festa.



Una aposta de canvi que hem de considerar reeixida , encara que ho sigui per els pèls. La davallada de qualitat era del tot natural ja que ens trobem davant uns creadors incipients , però mal faríem si no dèiem que hi ha uns casos de flagrant desastre , amb nivell no suficient com per ser exposats els seus treballs. Sortosament però, si en una aposta de risc, com ho és sens dubte aquesta, si tan sols hi ha una nota positiva ja ha valgut la pena tota l’experiència, i en el cas que ens ocupa les notes a remarcar son més d’una.
Unes notes positives que hem de concretar en Marta Poca, sens dubte la gran i més positiva sorpresa de l’exposició, amb el seu “cor” indicatiu de la claredat dels seus conceptes creatius i de l’habilitat tècnica per dur-los a terme.


Al seu costat cal remarcar tres apostes pictòriques excel·lentment resoltes en el formal i molt interessants en el conceptual, com son els casos de Ivan Floro, Mohamed lghacham i Pol Peiró.

Una mostra que s’ha de visitar , en primer lloc per felicitar i recolzar  la gran tasca d’Agit Baqué en al seva varietat cultural pluridiscplinar i en igual manera per veure la visió dels nous creadors i prendre bona nota de noms com els que hem apuntat.




Moltes Felicitats Destil·leria, moltes Felicitats Agit Baqué

(Imatges extretes de la xarxa social de La Destil·leria)
(ordre d'imatges: vista general, Marta Poca, Mohamed Ighacham, Ivan Floro i Pol Peiró)