dimarts, de març 22, 2016

ANTONI LUIS



El passat diumenge el nostre bon amic Antoni Luís celebrà el seu 70 aniversari i ens plau, i molt, felicitar-lo per l’efemèride. I és així ja que s’ha de valorar com cal el seu treball en el camp de l’art especialment en el camp de la gestió associativa i en conseqüència, organitzativa i expositiva.

President de fa temps de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró la seva arribada va ser aigua de primavera per una entitat que anava en orris i que sota la seva presidència , - amb l’ajut i col·laboració incommensurable dels membres de la seva junta-, el Sant Lluc ha anat avançant amb una activitat incansable tant en l’expositiva amb les sales del casal, la Presó i el col·legi d’Aparelladors, com en la “monumental” amb l’organització de la Biennal Torres García, actualment una de les més importants del país, i la tradicional col·lectiva de Sant Lluc, com prenent part en qualsevol manifestació artística es dugui a terme a la ciutat. Es estranya l’activitat artística pública en la que el segell de la col·laboració del sant Lluc no hi sigui.

Amb totes les discrepàncies que es pugui tenir en el que pertoca a línies, tendències, manera de fer etc, seria de cecs no veure i entendre que la Sant Lluc és un motor ara per ara imprescindible per l’art i els artistes locals, i més  després de les dimissions en aquesta tasca , de la cultura municipal i la Fundació Iluro. I n’hem d’estar tots plenament agraïts. I entre els tots evidentment que jo m’incloc.

Per celebrar tan rodona data Antoni Luis ha decidit regalar-se una exposició titulada “auto” que ocupa la segona planta de l’Ateneu i en la que mostra amb escreix la seva obra i la seva trajectòria. Crec que qualsevol festa està bé si es fa a gust de l’organitzador com en aquest cas, per tant res més que repetir la felicitació i com comprendran, aquest cas especial no dona pas a una crítica ja que el presentat no és una exposició, és la festa d’un home que sent i estima l’art.

Felicitats Antoni. I a seguir.



 (Imatge: Retrat d'Antoni Luis realitzat per el seu gran amic Jordi Arenas)