dimarts, de febrer 10, 2015

RAMON MANENT. ARTISTES AL SEU TALLER



Aquests dies passejant amb la Núria Poch, directora de la Col·lecció Bassat , per diferents tallers d’artistes de la ciutat , ella queda sorpresa per la qualitat artística que va trobant , però alhora per el desconeixement absolut que té envers ells. I no acaba d’entendre com l’ens de la cultura local no en parla dels mateixos, no els promociona , no s’aprofita de la seva vàlua.

Certament aquest menysteniment , tantes vegades denunciat en aquestes ratlles, és molt important , però a vegades també succeix que els artistes no saben vendre el seu producte i no el “publiciten” de modus i manera que hom sàpiga del seu fer i dels seus èxits.




Encara que en Ramon Manent no és estrictament d’aquest tipus si és cert que la magnífica exposició que inaugurà el passat cap de setmana al Palau Solterra de Torroella en el marc fotogràfic de la Fundació Vila Casas ( quasi res),està passant en l’oblit en aquesta la seva ciutat


Manent presenta una quarantena de fotografies realitzades en els tallers d’alguns dels més importants artistes de Catalunya , molts d’ells ja desapareguts. Així davant la seva màquina es despullen, i ho dic així ja que posar en l’estudi és una doble ració de nuesa en el físic i l’espiritual, autors com Tàpies, Hernández Pijuan, Ràfols Casamada, Subirachs, Guinovart , Vila Grau, Llena, Viladecans i alguns altres en una mirada intimista a l’artista i, el seu fer i el seu entorn., tot sota l’enfoc privilegiat, creatiu i didàctic d’en Ramon Manent.








Una exposició aquesta que caldrà visitar i que a més no estaria gens malament que pogués tenir parada i fonda a la nostra ciutat, i més encara si anés amb l’afegitó de la sèrie amb protagonistes locals , en el que treballa Manent i que va estar a punt de ser actualitat ara mateix.

Sigui com sigui, una exposició de mestre , retratant a mestres i presentant-nos a obres mestres. Alguna cosa a dir més enllà de recomanar amplament la visita?. Queda clar que sols queda la felicitació més intensa per arrodonir el comentari.