dimarts, de juny 17, 2014

FONS D'ART CREU ROJA. JOSEP SERRA





Demà dimecres en arribar dos quarts de vuit del vespre i a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar , es procedirà al lliurament al Fons d’Art de la Creu Roja ,d’una obra d’art del bon amic , l’artista argentoní Josep Serra .

El fet podria quedar emmarcat en un altre gest més que tantes vegades fan els artistes de lliurar un fruit del seu treball a qualsevol organització de caràcter solidari , social o semblant , però que en aquest cas crec que mereix un reconeixement artístic més important.

El Fons artístic de la Creu Roja és a bon segur un dels Fons d’art més importants dels que es troben al nostre país. D’ençà el començament dels setanta quan Joan Miró el va iniciar el fons s’ha engrandit en tots sentits però sense perdre mai la consideració de fons d’art patrimonial de l’entitat que serveix alhora de veritable garantia davant els avatars de la seva trajectòria.

Un fons que per tant , i per poder desenvolupar el seu paper , ha estat estricte en l’admissió d’artistes donants i en les peces rebudes , que son acceptades després d’un curós procés de selecció que comença amb la proposta d’algun associat i/o associació i sols arriba a la seva fi després de passar allò que podríem qualificar com rigorosos controls de qualitat.

A partir de demà doncs, al costat de noms com Tàpies, Ràfols Casamada , Guinovart , Hernández Pijoan , Mariscal, Clavé, Frederic Amat , Viladecans i tants d’altres de nivell igual i semblant , apareixerà el nom de Joseo Serra , que després de passar els diversos processos selectiu ha estat acceptat per formar part d’aquest èlite de l’art solidari que n’és el Fons d’Art de la Creu Roja.


D’aquí aquest just post i la nostra felicitació més efusiva. Evidentment a l’autor per la qualitat de l’obra i el reconeixement implícit que l’acceptació significa , i també a l’entitat per poder gaudir en el seu fons d’Art d’una obra tan significativa d’aquest valuós artísta que és , sens cap mena de dutes , en Josep Serra.