dissabte, d’abril 12, 2014

MALAMENT SI ENS LLEPEM LES FERIDES






Ja fa una setmana que tot el show de les primàries dels PSc ha acabat i ha acabat com a bon segur esperava l’aparell, -un no convoca una mostra d’aquest tipus si no està del tot convençut de que té les eines per guanyar i que emprant-les té la victòria segura -, i també a bon segur com temíem aquells que pensàvem que la petita escletxa d’alenada d’aire fresc que podrien obrir en les recloses estances de l’aparell del poder serien suficients com per , al menys , establir unes dosi de sensació a aquells que manen , que la perfecció no rau en els seus còmodes sellons ni en les seves estereotipades declaracions i que la vida va per un costat mentre que ells , entestats en un teòric joc de bridge ( i dic bridge ja que van tan de senyors que si parlo de remigio, brisca,o subhastat, no sabrien de que parlo ) van per un altre.

No es precís comentar molta cosa. A Barcelona ha quedat clar l’absoluta discordança entre el poble i el poder polític. Pocs votants , escandaloses actituds de qui tenia la paella pel mànec ( Collboni) que per evitar la sorpresa és capaç de manegar el reglament al seu favor front , curiós no, l’altre membre de l’aparell sols recolzada a la seva zona de Nou Barris.

I que dir de per aquí. Show burlesc a Premià amb un elegit desconegut de tots ja que ni tan sols n’és resident. O pantomima a Mataró amb un David Bote tan desconegut que fins i tot en el web del propi partit li varien el cognom per el de “Boter” , a veure si catalanitzant-lo aconsegueixen enganyar a algú.

Uns resultats tots ells absolutament esfereïdors per aquells que entenem un PSC afí a les seves sigles de socialisme i catalanisme , avui tan llunyanes als que manen. Però, és clar , que hem fet per que tot sigui així ?.

No entrarem en el tema general amb aquest Pere Navarro, sens dubte el pitjor dirigent del partit en tota la seva història , però sí que és hora de fer també reflexió d’autoculpa d’aquest desert opositor que es presenta davant d’aquests usurpadors de sigles que son els actuals dirigents.

És trist sens dubte que al PSc manin els que manen però, no és més trist que no hagi hagut ningú capaç de plantar-los cara?. No és trist que d’entre el grup actual a l’entorn del grup socialista municipal, per exemple,  no hi hagi hagut ningú capaç de plantar cara a l’usurpador?.

No és trist que d’entre la generació dels trenta anys , d’esquerra , progressista i catalanista no hi hagi hagut ningú capaç de donar la cara per defensar-se davant el nacionalisme espanyolista , de facció psoística dura , que domina el partit i que ha trobat en David Bote a la perfecta joguina per ser dominada des del rerefons d’uns arquetips polítics ancorats en un passat llunyà i que no s’assabenta de res de la realitat actual d’un país , Catalunya , que circula per uns camins que no estan escrits en els seus GPS mentals ?.

Fer-se mal és fotut , però sols llepar-se les ferides serveix per a molt poc. I molts, començant per un mateix , ens hem quedat en això, en maleir la nostra sort, en dir, a on van aquests ..., sense veure que estavellant-se , - com ho faran -, també ens estavellem nosaltres i així el futur és més negre i el sot és més profund i de més difícil sortida.

És dons l’hora de deixar de lamentar-se i alçar la veu ben fort. És l’hora de fer entendre que encara estem a temps de refer el camí. Que no hi ha res immutable i que el millor servei per la ciutat que pot fer David Bote és el de meditar i pensar que aquest no és el seu camí ni la seva guerra, i que anar de cap de llista és el pitjor que pot fer , per Mataró , per el PSc i per a ell mateix. És l’hora de tornar enrera en la batalla i pensar en el futur.

Un futur complex que canviarà encara més a partir del 9N , passi el que passi, i que precisarà d’una mirada potent, incisiva i quasi clarivident. Unes característiques de les que no disposa ni el bon jan de Bote , ni la caterva d’interessats que el maneguen des del darrera.

Potser ja ens hem llepat massa les ferides. I si intentem capgirar el desgavell que s’acosta ?. Potser no seria una mala mesura.