diumenge, d’abril 06, 2014

GRÀCIES / BIS LLIGONYA


Sense pretendre-ho de cap de les maneres però m’ha quedat un títol de post del tot adient, en aquest conjunt de pensaments que avui m’ocupa després d’un cap de setmana de descans i relax que falta feia.

GRÀCIES




Gràcies per a tots aquells que en el seu conjunt heu fet que “Tempus fugit” fos un èxit en el dia inaugural en el preludi del que es pressuposa una mostra artística de transcendència.

Gràcies molt especials per a Albert Alís, Josep Mª Codina, Manuel Cusachs, Marta Duran, Ricard Jordà, Parés de Mataró i Perecoll, els set artistes veritables i únics protagonistes de la mostra. Unes gràcies immenses , no tan sols per la vostra participació, ans també per la manera de practicar-la. Hauria estat molt fàcil agafar qualsevol pobra de l’estudi , de les actuals i d’aquelles que van quedant emmagatzemades , i sortir del pas. Però no ha estat així.

Tots vosaltres heu fet anàlisi personal i heu cercat aquelles peces que lligaven en el concepte , que oferien la lectura més adient per aquesta mirada evolutiva que és l’essència de la mostra i heu encertat de totes , totes. Temps hi haurà per la crítica expositiva però ha quedat ben clar que l’objectiu, al menys per part dels protagonistes , ha quedat del tot complert.

Gràcies als regidors Montse López, Quico Melero, Esteve Martínez i José López per la vostra assistència. I gràcies a l’alcalde Joan Mora per presidir l’acte. I més gràcies encara per que apostés en públic per que la versió real de “Tempus fugit” , en el projecte que ja fa dies va ser adreçat a Cultura , fos una realitat. Esperem i desitgem que així sigui.

I gràcies a la resposta general del públic i l’afeccionat. Crec que la qualitat del presentat ens honora a tots , i que voleu que us digui. Si avui ho permeteu, estic molt orgullós d’haver estructurat des de bambolines aquest “Tempus fugit” esdevinguda una exposició d’obligada i reflexiva visita.

Gràcies de nou a tots. De tot cor.


"BIS" LLIGONYA






Aquest dissabte , sense cap mena de soroll i tal com a vegades cal fer les coses , la gent de la televisió de Mataró, aquells que vàrem tenir la gran sort de compartir hores i passions amb en Lluís Lligonya , el nostre Bis , li varem retre homenatge en el pça que l’Ajuntament li ha dedicat i en la que aquesta setmana es va col·locar la placa corresponent.

Aquest dissabte , amics, companys , familiars i alguns representants de la classe política , a pel , sense anuncis ni propagandes , varem sentir de nou com la força d’en Bis ens envaïa i retornàvem als orígens d’una informació local potent , tal i com en immillorables paraules ha explicat l’Oriol Burgada.

Allà , a la cruïlla del Torrent de la Pòlvora i el carrer Marià Ribas, just on conflueix el vell Mataró amb el Parc per frontera , els barris, representats en aquest cas per Cirera , i la Nova Mataró que ell va seguir en el seu naixement amb tota pulcritud , allà hi ha la plaça Lluís Lligonya , ben envoltada per la societat , l’ensenyament (Antonio Machado ), el futur ( escola bressol Elna) , l’esport (pavelló Mª Teresa Roca ). Tots els elements socials que en Bis va lligar a la Tele de Mataró, com molt bé va explicitar en Jaume Puig en el seu parlament.

Tot el que havia de dir d’en Bis ho vaig dir en el seu moment. Sempre em queda en el record la seva veu sorneguera quan em deia tot rient,”...  i a Mataró diuen que noi interessa la cultura ?. Però si jo rebo més queixes per l’espai d’art que per el 24  hores”.

Bis Lligonya una figura irrepetible que cal tenir sempre molt present quan es parla de la informació de proximitat. Per això crec que és imprescindible fer realitat una proposta , crec que va ser del grup municipal socialista , de que els estudis de m1tv , la continuadora de Televisió de Mataró, i en la que ens mantenim tants i tants col·laboradors , agafin el nom d’Estudis Lluís Lligonya.

Seria una justícia que honorant el mestre ens honoraria a tots.