diumenge, de desembre 01, 2013

COL·LECCIÓ BASSAT.- FRANCESC ARTIGAU




Ara que la Nau Gaudí està buida i llueix en el seu resplendor més pur, sembla ser vox pòpuli que així de nua , la Nau llueix molt més. És evident que arquitectònicament així és. Qualsevol afegitó a  una espai arquitectònic sona a postís, a desnaturalització del propi espai , però aquesta reflexió és un absolut parany. Els espais arquitectònics han estat concebuts com a contenidors i per a tant han d’acollir en el seu interior aquells elements que els hi donin vida. La Sagrada Família té sentit com element arquitectònic religiós i té una vida i un sentit molt diferent a quan era un simple embolcall , massa vegades pretensiós.

Per això ara és el moment de seguir pensant que la Nau Gaudí és un magnífic espai per acollir una col·lecció d’art. Jo diria que quasi sembla ser fet expressament, encara que tots sabem que no va ser així. Per això paga la pena recordar la importància de l’art que en ella s’acull, i res millor que fer-ho mitjançant aquests espais que cada diumenge enes ofereix TV2 i que nosaltres us anem reportant.

Avui recordem la mirada de Francesc Artigau , un dels pintors més interessants dels exposats , en aquesta la seva mirada fresca , jovenívola, en aquesta sintonia amb el pop-art , jo diria que a la mediterrània , que ens ofereix una mirada precisa i puntual en una estilística poc habitual en les nostres contrades.