dissabte, de juny 08, 2013

BIENAL TORRES GARCÍA. SELECCIONATS (IV)





Ja hem dit que al nostre entendre aquesta cinquena edició del Premi de Pintura Torres García – Ciutat de Mataró és la que ha assolit el més alt nivell de qualitat.


El nivell de qualitat d’un premi no està en la vàlua del guanyador , ni en la dels guardonats , i sí en el conjunt global d’aquelles obres seleccionades i que son exposades al públic. 



Acceptant aquesta premissa haurem de convenir que enguany seria difícil rebutjar algunes obres de les seleccionades , mentre que en anteriors edicions l’eliminació d’algunes d’elles fins i tot hauria estat beneficiosa per el conjunt general.


Per això, i amb la complexitat d’escollir entre estils, tendències i pensaments d’art no tan sols diferents ans també contradictoris, la nostra tria de seleccionats per composar el que en podríem dir quadre d’honor, mantenint també el concepte d’ecleccticisme i diversitat,  la formarien:  Ricardo Alvarez, Lola Berenquer , Mónica Dixon, Paulo Antonio Escobar  Elorza, Carmen Anzano, Veva Linaza, Elena Martí, Eduardo Martín del Pozo, Keiko Ogawa i Alex Santafé.







Amb ells , els guardonats i l’afegitó local, es confegeix, crec jo, un conjunt potent que dona pes específic i qualitatiu a un premi de pintura absolutament consolidat en el que pertoca al respecte del món artístic i dels propis artistes competidors , que honora a Mataró i que la ciutat , els artistes i els afeccionats haurien de fer encara més seu ja que per se seu nivell és certament la veritable Festa Major de la Pintura a casa nostra.