dimecres, de maig 29, 2013

SENTINT VERGONYA




Demà el 5è Premi de Pintura Torres García – Ciutat de Mataró arriba al seu clímax amb la lectura del veredicte , proclamació de guanyadors , lliurament de guardons i inauguració de l’exposició amb les 40 obres finalistes.
És a bon segur l’acte plàstic més important de la plàstica a la ciutat i amb important transcendència forana , tant per el nombre de participants de tot l’estat com per la importància que ja ha assolit el premi en aquestes 5  edicions. Seria per tant un element a destacar per part del Govern de la ciutat per el que de prestigi representa  per a la mateixa.

Però tots sabem que de fa anys ,- abans amb govern socialista i ara amb govern convergent -, la plàstica provoca al·lèrgies varies , irritacions de tota mena , disfuncions intestinals, problemes de descoordinació mental i altres alteracions importants en els que manen a cultura , i per això intenten fugir d’ella com es fa evident amb  la seva programació a Can Palauet que ara acompleix nou temporades estant vedada als plàstics locals i amb nul·la presència d’artistes plàstics forans que no practiquin el mal definit com a “art contemporani” .

Per això no és gens d’estranyar que el lliurament d’aquest premi i la conseqüent exposició no aparegui com a notícia al web municipal. No apareix entre les notícies generals i encara menys , - com era lògic esperar - , en l’apartat de cultura en el que per cert  totes les notícies presents corresponen a activitats ja passades.
Això sí , si cerquem més , en l’apartat d’agenda apareix l’anunci de l’acte però sense explicar en quin lloc es realitza , a bon segur com una juguesca municipal per a tal d’estimular l’enginy de ciutadans i possibles visitants.

Per tant , i per si algú encara no ho tenia present , cal recordar a tothom que demà dijous ( avui ja per a molts ) a les 7  de la tarda i a l’Ateneu Fundació Iluro (Antic Ateneu Laietana ) hi haurà l’acte oficial de proclamació de guanyador del Premi i inauguració de la pertinent exposició.

Un acte que hauria de ser la demostració de la força i la potència de la plàstica en general i especialment en l’àmbit mataroní. Per això ,i més que mai, vagi la convidada en acudir a  l’esdeveniment que s’ho mereix en si mateix i per la qualitat general del presentat.

Una convidada que va especialment dirigida a la gent de Cultura ( de l’antic Patronat , per entendre’ns) i del Museu de Mataró, que habitualment tenen per norma no assistir a l’esdeveniment. El natural és que no fossin benvinguts. Seria el que pertocaria per el seu constant menysteniment . Però els plàstics no som així. Volem que vinguin . Potser així podran veure el seu terrible error en aquest despreci permanent que mantenen a l’art en general i la pintura en particular.

PS.- Sabedor que això es llegeix cada dia a la casa Gran, que us sembla si fem un esforç i la gent de premsa col·loca la notícia on pertoca ( i a ser possible de manera destacada ) i la gent de cultura , amb tots els mal de ventres que vulgueu , actua com correspon a uns professionals i també ho anuncia?.

El fet no seria un detall, seria simplement complir amb l’obligació informativa d’un web municipal.


Estarem a l’aguait.