dimarts, de febrer 05, 2013

HISTÒRIA




Aquesta foto , feta aquesta tarda al taller d'en Ricard Jordà, reuneix un bon grapat de vivències de la petita història de l'art local.

Ricard Jordà amb més de cinquanta anys expositius a les seves esquenes , encara que sols els va poder celebrar en la joiosa intimitat de l'espai Capgròs, ja que ni a la Caixa Laietana ni a la cultura municipal els hi va semblar convenient recolzar i festejar com es mereixia tan important i valuosa trajectòria.

Perecoll , amb més de quaranta anys de vida artística a la ciutat i portant el nom de la mateixa per arreu en les seves nombroses exposicions i fent bullir sempre l'olla de l'art local ja sigui amb les seves escultures públiques , ja sigui amb les col·laboracions a estaments públics ( Cultura , Patrimoni, Bassat ), ja sigui amb la seva constant col·laboració a tot allò que faci olor a art , cultura o ciutat.

I finalment el que això escriu. 38 temporades donant la tabarra en la crítica , mantenint una fidelitat absoluta en defensa de l'art i els artistes de casa.

Molts anys de vida artística han passat davant dels ulls d'aquests protagonistes , aquí ben joiosos. Moltes històries, anècdotes , alegries i tristors compartides . Tots reunits avui per dibuixar les primeres línies d'un projecte il·lusionant que de dur-se a terme serà important en l'artístic , l'històric , el ciutadà i l'emocional.

Avui de nou als tres els ulls ens han fet xiribites i el somriure , com es pot observar , no és forçat i surt emocionalment de dintre. Avui , sentint-nos posseïdors d'una història, hem cregut que la hem de compartir . 

Esperem que hi hagi sort i que els desitjos es puguin fer realitat.