divendres, d’octubre 12, 2012

FESTA


Avui a casa estem de festa, i que ningú em miri malament. Avui és 12 d'Octubre , dia del Pilar. La meva dona és aragonesa i jo us puc ben assegurar que he aprés a estimar molt aquella terra i als seus habitants , que com sempre passa, van molt més enllà dels tòpics de tossuts i “baturros”. Un poble noble, treballador i a vegades potser adust ja que la terra no és pas un terra agraïda ans el contrari.

Per això avui, en un sentit homenatge vull plantar en aquest blog , dos imatges musicals que m’impressionen i que avui més que mai , en son un bon exemple per a tots.





En primer lloc el sempre enyorat José Antonio Labordeta i el seu “Canto a la libertad” , cançó emblemàtica que posa els pels de punta i que la dreta impedeix que sigui l’himne d’Aragó, i s’ha de conformar en ser l’himne oficiós de la ciutat de Saragossa.






L’altra imatge vull que sigui la de Carmen París , una jotera plenament actual, gran renovadora del gènere , que canta la tradicional Jota de la Dolores , amb el detall d’aplaudir, en canviar la lletra i dir “España y sus naciones” , i no pas el “regiones” habitual.

Una jota per enamorar-se d’aquesta cançó tradicional i popular.