dimarts, d’octubre 16, 2012

DIJOUS A LA NAU (en aquest cas, dimecres)







Ho dèiem el passat cap de setmana i ara és el moment de recordar-ho. Demà (per a la gran majoria de lectors avui ) dimecres , hi ha la conferencia mensual a la Nau Gaudí que en aquesta ocasió té el protagonisme de l’arquitecte mataroní Manuel Brullet i el tema un de tan seductor com : “ La Nau Gaudí, Gaudí ben interpretat?”.


Parlar de Manuel Brullet és fer-ho d’un dels grans arquitectes que ha donat la nostra ciutat en els darrers quaranta anys , i a bon segur d’aquell que ha obtingut un reconeixement més alt , ample i variat per a les seves actuacions arquitectòniques.


El seu estudi , amb conjunció amb De Luna , ha esdevingut un dels grans equips arquitectònics del país amb la seva especialització en edificis de serveis ja siguin sanitaris, educatius, culturals o administratius , sense defugir l’arquitectura d’habitages.


De les seves mans han sortit projectes com els de l’Hospital del Mar , el Moises Broggi, la Clínica Quirón , el campus de la Universitat Rovira i Virgili, la reforma de l’ateneu, la presó de Can Brians, el Parc d’Investigació Bio mèdica.


A Mataró han estat també diverses les seves actuacions , però en no ser un arquitecte d’aquells mediàtics , no existeix la consciència del  seu protagonisme . Exemple de treballs que han anat signats per ell son el CAP de Cirera- molins , l’escola de les Aigües , l’edifici de Can Xammar , edificis d’habitatges a la Rda Barceló i a la Via Europa , etc... Però potser el seu fet local més emblemàtic està en la rehabilitació de la Nau Gaudí a la que converteix des de la misèria que era fins a la joia magnífica que és ara.





D’aquí que la conferència d’aquest dimecres prometi molt. La seva mirada de Gaudí, mitjançant el coneixement assolit en la restauració de la Nau , ens permet ensumar unes reflexions , tècniques , estètiques i filosòfiques ben atractives que fan d’aquesta conferència un veritable caramel cultural que caldrà no perdre’s.