dimecres, de setembre 12, 2012

INAUGURACIÓ OFICIAL







Encara que la temporada artística ja ha començat amb força com ho demostren les exposicions de Mª.José Carrasco a l’espai Capgròs, l’homenatge a Emília de Torres al Museu de Llavaneres , les pintures del madrileny Armando Molina a Art i Gent , o l’exposició de Chari Orta a la Presó, el cert és que tots sabem que a Mataró tot comença amb la Sant Lluc que justament s’inaugura demà dijous a 2/4 de vuit del vespre a l’Espai Zero de l’Ateneu Caixa Laietana.

El nou espai físic en el que s’ubica enguany la col·lectiva , és solament la planta baixa ja que les sales superiors estan destinades a la mostra de l’argentoní Josep Serra que a partir del següent dijous (20 de setembre) celebra amb una múltiple exposició ( Ateneu, Museu del Càntir i casa Gòtica d’Argentona i galeria Setba de Barcelona ) els seus trenta anys de vida expositiva amb una interessant mostra de títol “Necessitat vital”. Doncs bé, aquesta reducció d’espai ha comportat també el nombre de participants a 80 , essent el convidat d’enguany el ceramista i escultor Emili Badia , artista de més que valorable nivell i que lamentablement no és prou conegut entre els afeccionats habituals.

Un Sant Lluc que examinat el llistat de’artistes participants em va moure a escriure en les xarxes socials el següent comentari que va tenir profitoses i intenses reaccions . Per això el reprodueixo aquí:

El Sant LLuc ha penjat la llista d'artistes acceptats per a la Col·lectiva i el resultat és esfereïdor. Penso que mai hi havia una participació tan fluixa sobre el paper. M'agradaria equivocar-me però tot pinta a rèquiem.

Demà s’obriran els focus i veurem si vaig errat , fet que no dubteu agrairia de tot cor. La solució aquest dijous a les 19.30 hores.

 

 

I com que és segons dijous de mes toca també conferència a la Nau Gaudí. Havent estat impossible ajornar la mateixa davant els diferents compromisos per part de tot , s’ha decidit ajornar la mateixa en seu horari de començament , que serà a les 20.15 hores.

El protagonista serà el crític d’art Francesc Miralles essent el tema de la xerrada “Valor i preu de les obres d’art”. La conferència versarà sobre el vessant econòmic del món de l’art i la relació –no sempre evident– entre el valor i el preu de les obres artístiques. Així, la sessió girarà entorn a la diferent planificació econòmica que es dóna entre el món anglosaxó i Espanya: mentre al nostre país les obres d’art són poc valorades, a les capitals econòmiques de l’art com Londres o Nova York, artistes catalans com Anglada Camarasa o Joaquim Mir (per citar-ne dos exemples), són molt cotitzats. Aquest fet és encara més accentuat quan es tracta d’artistes de renom internacional. Segons Miralles, això es déu a l’existència d’una maquinària que intencionadament apuja els preus i –el que és més important–, aconsegueix mantenir-los.

Una més que interessant conferència que és fàcil recomanar,en una dida ben complerta per inaugurar oficialment una nova temporada que esperem sigui del millor per a tots.