diumenge, de febrer 19, 2012

PARLEM DE BATALLES. DE ANTONIO





Fa uns set anys que els camins de De Antonio i Mataró es van trobar. De Antonio és un artista madrileny capaç de conrear el seu art en indrets tan dispars com San Francisco o Dubai , però curiosament ha estat a la nostra ciutat on ha trobat el seu idoni brou de cultiu per aconseguir desenvolupar de manera ben adient el seu art. El mestratge de Pepe Novellas el va fer esclatar i ara es mostra resplendent en una potent exposició a l’Ateneu Caixa Laietana de Mataró.

“Parlem de batalles” és el títol de l’exposició. Un títol si més no suggestiu que ens presenta de manera ben clara i contundent de que es tractarà la mateixa, que no és altra cosa que de la necessitat absoluta de l’artista d’abocar en fora tot el munt de conjuncions vitals interiors . Una explosió interna realitzada mitjançant l’expressionisme més pur desenvolupat en una trentena de personatges , - ell mateix o potser nosaltres - , que ens parlen de la nostra realitat més íntima. I cal remarcar aquets “nostra” , ja que l’autor parlant essencialment d’ell mateix , ens referencia  a tots  en aquesta conjunció comú de passions , vivències i sentiments.



De Antonio té ben clar el plural en aquest “Parlem de Batalles”. El “parlem” ens indica el desig de reciprocitat. De Antonio no vol caure en un monòleg personal. Alça la veu però n’espera resposta , i en el diàleg comunicatiu obtenir-ne el millor dels resultats i el cert és que ho aconsegueix plenament.





Recolzat en un domini tècnic ben escaient que li permet accentuar la intenció pictòrica mercès un gestualisme rítmic que potencia el seu intens arc cromàtic , De Antonio ens ofereix unes obres que un mateix defineix en l’escrit que prologa l’exposició com “ ... intenses, impactants , colpidores, que no deixen indiferent a ningú. L’home contra l’home, el concepte de l’art en estat pur, en aquest anar a la contra de tot per aconseguir ser lliure en la gran badalla de la creació”.

Ara mateix l’autor està en la que podríem definir com la mare de les seves batalles, que és ni més ni menys que la de ser realment un artista , en el sentit més ample i pur del conceptes , i el cert és que per l’ avui demostrat ho està aconseguint.






Ferm en el concepte , intens en l’emoció, segur en la realització, el treball de De Antonio ens mostra els trets d’un interessant creador que just aquí inicia el seu salt endavant . I ho fa en una exposició d’obligada visita que el col·loca per mèrits propis en el sempre petit llistat d’artistes mataronins a seguir.

Felicitats.

Parlem de batalles”. De Antonio
Ateneu Caixa Laietana
del 9 de febrer al 25 de març de 2012

 (Fotografies manllevades del web de la Fundació Caixa Laietana)