dimarts, de gener 31, 2012

M1TV. COMA INDUÏT




Avui a mitja tarda la noticia s’escampava com la pólvora. El contracte de m1tv amb Lavinia no tenia cap mena de pròrroga i avui mateix dia del seu acabament, deixava al carrer a tots els seus treballadors i m1tv es quedava sota mínims , amb tan sols 9 treballadors , el que di facto significava un estat de pràctica impossibilitat de dur a terme els seus objectius.

Ja sé que estem en crisi, ja sé que cal retallar-ho tot, ja sé que hi ha conceptes primordials que s’han de mantenir i altres que no tant. Ja sé que hi ha col·lectius privilegiats i altres de menystinguts , ja sé que... . Però també ser que un projecte com m1tv abastant tota la comarca és un projecte imprescindible de cohesió i territori. És un projecte necessari, o potser quasi imprescindible, per a la vida i difusió de tota mena d’activitats culturals, artístiques, esportives ,associatives, polítiques etc. És un projecte cabdal per aquest esfilagarsat Maresme tan divers i alhora distant.

Però també ser que el partit que actualment domina a la majoria de pobles de la comarca l’estructura actual no li agrada gens. Acostumat al pujolisme estricte de censura absoluta i amb la sectorial visió d’uns de molt bons i uns altres de molt dolents , el domini informatiu de la comarca per part de la tendència progressista mai l’han pogut pair bé. D’aquí aquest rebuig generalitzat, aquesta malfiança permanent, aquest desig de matar-ho tot, que amb TV3 ja n’hi ha prou i que si tornen els temps de bonança ja farem quelcom esbiaixat i partidista.

Avui el poder ha aprofitat la trampa del diner per escapçar un projecte que quasi sols té a la desaparició com a única sortida possible.

Però no és de rebut tampoc que la oposició faci anàlisi escardusers i es converteixi en defensor del tronc que ella , i sols ella, va fer caure al terra.

Molta de la culpa , per no dir quasi tota , de l’estat de la televisió comarcal del Maresme és del tripartit. Descontent de la neutralitat exquisida que mantenia TVM , que alhora era reconeguda per tota la població , el tripartit encapçalat per Baron va ser qui va voler la seva decapitació i va treballar intensament per la seva desaparició.

La creació trilera de maresme digital, el seu comissariat política , la vilesa partidista de la seva tendenciosa informació la van portar a un atzucac on es va trobar a Televisió de Mataró, morta d’inanició .

Si tot això no hagués passat avui estic convençut que les coses serien molr diferents i no estaríem a la sala d’espera disposats rebre les notícies que ens donin , ves  saber , la més negativa de les possibles.

He mantingut un programa a m1tv durant molts pocs mesos. En ells he trobat tota la col·laboració i professionalitat de tots els que estaven en el projecte , fos quin fos el nom de l’empresa que apareixia a la seva nòmina. A tots ells els he vist amb la mateixa il·lusió que havia sentit sempre en els vells estudis de TVM. Tots ells m’han demostrat saviesa, afecte i col·laboració. Cap d’ells mereixia a quest final.

Ara m1tv queda en coma induït. Sortirà endavant?. No ho sé. Conec la força dels noms que queden , però manca molta gent al darrera que pugui omplir tot el ventall comunicatiu que es precisa per sortit a l’aire amb dignitat.

Avui és un dia trist per a mi. Molt trist. I ho és ja que sense aquest projecte , decapitat per el poder avui mateix, em sento molt més trist i el que és pitjor, molt menys lliure.