dilluns, d’octubre 17, 2011

PER APLAUDIR




Massa acostumats com estem que davant qualsevol petita malastrugança, qualsevol mínim entrebanc, qualsevol incipient relliscada, tot se’n vagi en orris , cal aplaudir com es mereix,que és molt i fort , l’esforç , la imaginació i l’habilitat que la gent de l’Associació Sant Lluc , en aquest cas amb la Teresa Roig al capdavant, han emprat per solucionar el problema que es va gestar al respecte de l’exposició a inaugurar el passat divendres al Col·legi d’Aparelladors  i fer-ne una ràpida substitució, que ha pogut passar del tot desapercebuda fora del sempre reduït nombre d’arts ferits.

Diem això ja que a poc més de vint-i-quatre hores d’inaugurar-se l’exposició de  Xavier Vilagut , l’artista , amb una actuació que el qualifica per si mateix  tot desqualificant-lo, abduïa problemes en la translació d’algunes obres i provocava la suspensió de la mostra. Davant del problema i en menys de vint-i-quatre hores , la sant Lluc era capaç de trobar un alternativa , en aquest cas amb la mostra de fotografies de Venècia de Manuel Contreras , mostra de caire itinerant que va voltant per la comarca , i que ara de manera ben joiosa llueix com mai en la sala del Col·legi d’Aparelladors.

Capacitat de reflexió, de contactes , de resposta. Capacitat de treball, il·lusió per tirar endavant una temporada expositiva malgrat terrabastalls de darrera hora. Son tots ells elements que la Sant Lluc ha demostrat té en la seva “reserva interior” , donant lliçó de professionalitat absoluta que bé haurien de mirar i imitar , el bon grup de “professionals” (?) pagats amb diner públic que a la mínima son capaços de deixar buit de contingut un espai com Ca l’Arenas.

Que el fer del Sant Lluc els si serveix de punt on emmirallar-se alhora que els hi faci caure la cara de vergonya per la seva incapacitat manifesta.


MES APLAUDIMENTS




A l’acord al que han arribat l’espai cultural “El Públic” , el Col·legi d’Aparelladors i la Sant Lluc , per celebrar tres quarts abans de les inauguracions oficials, una xerrada cafè en els espais de “El Públic” , en la que l’artista i un moderador xerren amb tranquil·litat anant mica en mica desllorigant els secrets de l’artista i de l’obra que presenta en l’exposició que pocs minuts després s’inaugurarà.

Una experiència molt interessant de la que un en va poder ser protagonista , tot fent-la petar amb en Manuel Contreras , i que estic convençut després d’aquest primer capítol ( he de confessar que abans del mateix no ho tenia gens clar ) quallarà amb intensitat i quasi quasi ,es pot convertir de per se en l’acte inaugural de les exposicions del Col·legi d’Aparelladors.

Un acte a més, que de les mans de la gent de Clack apareixerà en les sevs habitual xarxes socials , amb el de transcendència posterior que pot assolir.

Una xerrada amb Manuel Contreras  de la que us oferirem ben aviat el corresponent enllaç i de la que de moment vagi la ràpida foto de mòbil per a poder-la il·lustrar.