dimecres, de setembre 28, 2011

A MIG CAMÍ




Santi Domínguez exposa a Premi Art un nou capítol de la seva sèrie que té als animals , especialment als de caire salvatge, com a protagonistes. Una sèrie que va més enllà de la figuració aparent per endinsar-se en els camins de l’evolució pictòrica del creador.

Que Santi Domínguez sap espavilar-se perfectament en els camins de la figuració ho sabem tots ja que ho ha demostrat abastament. Però també sabem que aquella concepció pictòrica el deixava limitat a unes zones massa conreades per ell i per altres artistes.

És per això que varem celebrar joiosos els seus avenços cap uns altres camins en els que es mantenia el component figuratiu com a eix pictòric i com a crossa per a l’entramat general, però el global de la peça avançava per altres camins més alliberats en els que el joc de la taca i els tractaments tècnics que afavoreixen la seva dispersió, donaven aires de llibertat al seu treball, com queda clarament palès a l’obra presentada al sant Lluc.

Ara però, en aquesta exposició a PremiArt , Santi Dominguez es mostra inconcret en el que pertoca per decantar-se per un o altra costat , en aquesta la seva lluita interior vers una obra en la que domini el sentit figuratiu o per aquelles dominades per un sentit més lliure i abstracte. Un dubte que a més s’evidencia clarament en bona part de l’exposició , amb obres en els que la taca i la seva manipulació adquireixen patró de protagonistes en el fer i la intensitat , però que a l’hora de la veritat es veuen sotmeses a l’apuntalament de la vessant més figurativa.

Aquesta intenció però  no és pas un encert , ans el contrari. Penso fermament que Santi Domínguez té prou mà per anar més enllà, però encara es manté poruc i temerós de deslliurar-se de l’element referencial i deixar que l’obra flueixi lliure sense mistificacions de cap tipus. És la passa endavant que li manca fer i la baula que cal trencar.

Serà llavors quan podrem gaudir d’un artista respectable , nivell al que avui per avui no arriba per la seva evident autolimitació.

Santi Domínguez.
Sala PremiArt, fins el 2 d’Octubre


ESPAI D’ART



Tenint en compte que la gran majoria de lectors d’aquest blog  ho fan l’endemà de la seva nocturna publicació, en aquets cas dijous, valgui la pena l’autopromoció per recordar que aquest dijous poc més enllà de les nou dl vespre i a m1tv , reiniciem la nostra activitat televisiva reprenen el format del clàssic programa de l’antiga TVM, “Espai d’Art”.

Un programa en el que seguirem oferint les notícies , imatges de les exposicions més destacades i la corresponent entrevista d’actualitat , en aquets cas amb el tema obligat del sant Lluc i amb Miquel Àngel Faidella i Marc Sala com a protagonistes.

Un programa que es pot veure també en les diverses repeticions : El divendres a les 01.30 h , 05.00 h , 08.30 h , 12.00h, 17.30h. I el dissabte a les 19.30 hores. Igualment es pot visionar per Internet , en el servei de televisió a la carta a www.m1tv.cat.

Igualment convidem a tots els artistes , galeries, associacions, institucions etc a fer-nos arribar tota mena d’informacions amb la seguretat de que ens en farem reso. ( info@m1tv.cat  o perepascual@ono.com )