dissabte, de setembre 25, 2010

EMOTIONALLY  ENHANCED  PAINTING  FOOL


El passat dijous en la visita de les magnifiques instal•lacions de Can Minguell, i repeteixo el qualificatiu de magnífiques que ho son per el camp audiovisual , però no per al plàstic , ningú va parlar del programa informàtic que porta per nom el que encapçala aquest escrit.

Segur que va ser així ja que tothom en desconeixia l’existència que avui , al menys per a mi, ha quedat desvetllada en l’entrevista que El País fa a Simon Colton , un dels matemàtics i científics més importants d’Anglaterra que n’és el seu creador i que l’ha presentat a Espanya tot commemorant els 70 anys del British Council al nostre estat.



Segons sembla , i les imatges que omplen aquest post son fruit del mateix , mostra signes de saber “apreciar” la pintura. L’ “EEPF” , que traduït voldria dir més o menys com “pintor idiota remarcat emocionalment “ té la característica que si li mostres una cara que expressa alguna emoció ( mala llet , alegria , sorpresa... ) el rpograma la detecta, enquadra la posició dels trets facials més importants i comença a pintar un retrat, escollint materials ( oli , aquarel•la , carbonet..) , colors i nivell d’abstracció segons el sentit de l’emoció de la cara, la qual marca també l’estil que dominarà en l’obra. Com l'exemple que encapçala aquest paràgraf.

A més el programa pot arribar a un punt encara més llunyà , com ho és el fet de llegir per ex . tota una pàgina del diari i calibrant les paraules , emprades , les expressions i el sentit de les noticies , fer-ne com una representació pictòrica de la mateixa.




És a dir que la cosa cada vegada “pinta” , i mai tan ben dita la paraula, malament per els plàstics. Si ja hi ha programes que d’un dibuix d’una figura o element , el traslladen a la tridimensionalitat i mitjançant un laser son capaços d’esculpir amb tota exactitud aquella figura i per tant convertir un dibuix en escultura, sols falta ara el programa que pinta per si mateix traduint sensacions i emocions.

No estarà malament seguir la seva evolució.

Ps.- Qui vulgui xafardejar ho pot fer a www.thepaintingfool.com

Com era obligat avui aquest post està escrit mentre escolto música electrònica (Ian Pooley . In other words )