dimecres, de maig 26, 2010

INAUGURACIONS

Quan s’acosta l’entrecreuament entre mesos comencen a aparèixer noves exposicions, que en aquest cas son ja les que preparen el tancament de temporada en espera tan sols d’aquelles que han de perviure en la solitud artística de les exposicions de l’estiu. En aquest cap de setmana son diverses i prou interessants.

Així a partir de demà dijous l’Espai Capgròs ( sense acte inaugural ) presentarà una mostra en la que es reunirà un bon grapat d’estampes amb autoria del més granat de l’art del nostre país .
Una exposició que aplegarà tres elements molt a considerar: la qualitat , l’autoria i el preu. Una autoria garantida , amb noms ben reconeguts i preuats . La qualitat , ja que el presentat aplega un bon grapat d’obra gràfica en diferents tècniques , amb un nivell ben estimable. L’altra ja que el grapat de noms protagonistes és ben estimable. I finalment el preu ja que la quasi totalitat de les peces presentades no depassarà els 500 euros , el que significa una excel•lent relació qualitat/ preu. Una exposciió dons que cal recomanar de vell antuvi.



Per altra costat , l’Ateneu Caixa Laietana inaugura expositivament un nou espai a la seva planta inferior, compartint i cohabitant amb l’Espai Zero, però en la zona que limita amb la Riera , indret per on hi té l’entrada.
Per fer-ho ha fet una aposta valenta tot presentant el treball de l’artista Dionís Òrrit . Aquest creador trempolí ( encara que la gent de Tremp generalment es trempada , en realitat son trempolins ), fa aposta per la poesia visual en la seva multiplicitat de vesants , que en aquest cas es concentren en el que podríem considerar escultura i les instal•lacions, de les que us oferim unes imatges.



La seva mirada intel•ligent , àcida i alhora poètica , va molt més enllà de l’aparença i a bon segur que ens seduirà en la seva sempre arriscada proposta.
Una exposició que caldrà visitar( Inauguració demà dijous a 2/4 de vuit . Ateneu Caixa Laietana).



Divendres és el torn de Llucià González que presenta a Can Caralt ( Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres ) l’exposició “El camí de la tècnica” , una exposició amb 24 escultures , 6 de gran format que se situaran en els jardins del Museu , mentre que en l’interior hi haurà 18 escultures de petit format ( una d’elles en homenatge a Gaudí) i un seguit de plafons en el que es recull la seva trajectòria a l’entorn de l’escultura pública.

Una exposició que és un nou pas ferm d’aquest autor en la seva carrera artística i que tindré el plaer de presentar , com també ho faig en el catàleg de la mateixa.

Finalment , i com a complement de tot això, aquest divendres i a Can Palauet ( a les 8 del vespre )i a l’entorn de l’exposició “Recorregut vital” de Santi Estrany , està prevista una taula rodona per parlar de l’evolució cultural de la ciutat de Mataró, des del 1950 fins avui. De moment , i pel que podem llegir en el weeb municipal , al costat de Santi Estrany , sols es cita el nom de Manuel Cuyàs, amb el que poca taula rodona e pregona, però amb tot no deixa de ser una activitat prou interessant.

ESCULTURES I INFORMACIÓ



Fa pocs dies vaig passar tot passejant per davant l’escultura “Fluxus”( veure imatge ) que es troba davant del cafè de mar. Tot mirant-la , observant per cert que no envelleix molt bé en el seu oxidat natural, a bon segur per l¡ambient marí que respira per proximitat, em vaig quedar en blanc intentant recordar el nom del seu autor ( Marcel Camps) , el que sí em va venir a la ment va ser el mail que en Ramon Bassas m’adreça , just la seva inauguració , en que m’indicava que ja havia donat ordre de col•locar una placa indicant les dades essencial de la mateixa , responent a una petició quasi “eterna” per part meva de que aquets fet es realitzés en les escultures públiques de la ciutat.
Dons bé, tot i que Ramon Bassas és el cap , té poder i l’exerceix , de placa , res de res. “Fluxus” , com la resta d’escultures públiques de la nostra ciutat, segueix no identificada per al poble.

A bon segur que al bon amic Ramon li passa com a mi quan faig preguntes que algú considera inoportunes , impertinents o simplement estúpides , que no hi ha resposta per no haver seguit el camí reglamentari.
O sigui que ja ho saps Ramon , a insistir per un altra camí, que jo ja porto vint anys sense aconseguir-ho o sigui que encara et queda un tram ben llarg.

Quasi tant com el que m’espera en poder canviar el final dels meus post. Com que segueixo sense resposta per part de l’IMAC , dons ja ho saben

TRANSPARÈNCIA A L’IMAC?
QUINES SON LES DADES DE LA SUBVENCIÓ A MARTÍ ANSON PER A PRENDRE PART EN EL PROJECTE DE L’EMPRESA LATITUDES PER A LA TATE MODERN?
PENEDÈS I PERA DIMISSIÓ
.