diumenge, de juny 07, 2009

EXPOSANT A L’ESTRANGER

Fa pocs dies que l’Alberto Romero Gil , home callat , que parla poc però que quan ho fa deixa clares sentencies , deia en el seu blog que “era pintor de poble aquell que es comporta com a tal”.
A Mataró al costat d’un bon grapat de pintors de poble que es comporten com a tals , n’hi ha molts que obren el seu ventall i des de la nostra ciutat intenten irradiar el seu art per arreu. Justament en els propers dies tres autors mataronins exposen fora de les nostres fronteres. Vagin aquí les seves convidades i el nostre desig de tota mena de sort i èxits.


Comencem precisament per Alberto Romero que exposa a ”La cave” de Ginebra , en una mostra conjunta de la Sala Parés i Mimesis contemporary , de títol “Le nouveau Realisme Catalan” en la que també hi participen Albert Vidal, Miguel Macaya, Julio Vaquero i Pablo Maeso , noms tots ells de primera línia el que reforça aquest protagonisme que l’Alberto Romero està assolint en la pintura realista catalana. La mostra restarà oberta del 16 al 30 de Juny.


Per altra costat De Antonio aquest autor madrileny afincat a Mataró, encara que durant un lapsus de temps estigui resident a Dubai , ha aconseguit realitzar una exposició en una galeria ( Gallery 76 ) de l’important Internacional Art Centre de Dubai. Una mostra que estarà oberta del 13 a 26 de juny.


Finalment Josep Pla exposarà a partir del proper dea 13 a la Northcote Gallery de Londres . Josep Pla és un artista mataroní absolutament desconegut a casa seva on fa més de vint anys que no exposa, en unes mostres de temps de beceroles , mentre que a canvi manté una llarga carrera expositiva a Anglaterra , especialment a Londres i a la zona de Cornualles, i també en els Països Baixos , amb un exit sorprenent.

Tres artistes , tres estils, tres exposicions , amb un element comú el ser artistes de poble ,- de Mataró -, però que volen ser artistes del mon.

PS.- Serà capaç l’IMAC de dirigir algun missatge de suport per portar el nom de Mataró fora de les nostres fronteres?. Seria un bon començament per poder confiar en la nova Directora.

Ja que parlem de la nova direcció de l’IMAC , a hores d’ara els membres del Consell Rector de l’IMAC no tenen cap mena de notificació d’aquest nomenament , el que denota per un costat el menysteniment per part de Penedès envers aquell consell que hauria de ser el veritable rector polític de la cultura oficial de la ciutat , i per l’altra el nul orgull personal dels membres d’aquest Consell Rector que segueixen cap cots sense aixecar cap mena de protesta davant el paper de "palanganeros ” que els hi atorga el regidor.