dijous, de setembre 04, 2008

REUNIÓ ESCOLAR
Encara que ja soc allò que es pot dir un pare granadet , la diversitat d’edat dels meus fills m’obliga a estar a totes. En Pere en té 30 , viu en parella, i avui parlava amb ell encara amb el jet-lag d’una setmana d’intens viatge professional a Los Angeles . L’Alba n'acompleix ara mateix 19 i està a punt de començar el segon curs de carrera , per camins de l’ensenyament com tota la branca familiar del canto femení . Finalment la Júlia començarà 3er d’ESO.

Avui he tingut reunió d’escola de la Júlia i voldria felicitar públicament als mestres que l’han realitzat ( escola GEM) . De sempre que m’he barallat amb tota la branca femenina de la família , que com he dit està dedicada a l’ensenyament , tot reclamant que estaria bé que e la carrera hi hagués un curset o petit monogràfic per ensenyar als mestres a fer les reunions de curs , ja que no sé per què, sempre acaben essent llargues , tedioses , avorrides i per tant insuportables i inútils.

L’any passat ja vaig trobar un bon avenç i aquest any han estat magnífiques. Puntuals, anant al gra , remarcant l’important i deixant les punyetes personals fora de tema, aconseguint en un temps raonable dir el que calia dir.
I com que això és un rara avis , ho vull fer remarcable públicament . Felicitats.

EXPOSICIONS RECOMANABLES
Dèiem fa poc que la temporada artística mataronina començava amb bon peu amb l’exposició de De Antonio a l’Espai Capgròs, amb una mostra que val la pena visitar.

Ara sembla que els bons auguris es mantenen amb dues exposicions per aquest cap de setmana que us vull recomanar sense embuts. Son les de Pol Codina ( inauguració demà a les 20 hores a l’espai enblanc al carrer Lepanto) i la de l’Anna García ( inauguració dissabte a les 20 hores la Museu Monjo).

Pol Codina és la gran revelació de la nova escultura mataronina amb els seus treballs amb ferro. Darrerament hem pogut gaudir de bons treballs seus i estem expectants davant aquesta nova mostra , encara que bo seria recomanar ja a priori una petita parada expositiva per recuperar forces , gestar noves idees i plasmar nous treballs , que fer escultures amb els materials i les mides que ell empra precisen d’un temps del que a vegades es difícil disposar.
Anna García és un cas semblant però en el pictòric. Evolucionant d’uns camins en els que els espais volumètrics marcaven pautes , ara està reescribint el seu futur amb la figura i el seu especial sentit espais del paisatge com a protagonistes.

Un projecte interessant del que en vàrem tenir el flaire a la mostra Quatre de l’any passat i que ara podrem gaudir amb tota intensitat.

Dos exposicions de dos artistes joves amb uns projectes seriosos i professionals, per tant dues mostres d’obligada i recomanable visita.
( Les fotografies corresponen a una obra de Codina i a Anna García acompanyada de la seva parella Alberto Romero, tot escoltant a Antonio López en el monogràfic en el que van participar aquest estiu a Ávila. Provenen dels weebs dels autors)