dimecres, d’octubre 24, 2007

TRASLLAT

Entre ahir i avui , molts mitjans periodístics han donat la notícia del trasllat de l’església d’Emaús , un temple secular, que ha estat col·locat en un nou emplaçament a la localitat de Borna , a la zona de Heuersdorf a Alemanya, propera al lloc on es trobava. La raó , la seva proximitat a una mina de carbó amb tot el perill que significava.

Com veiem a la fotografia el trasllat ha estat sense desmuntar , d’una sola tirada. El paral·lelisme evident. I si fem el mateix amb Can Fàbregas i de Caralt?. I si no val d’una volta , ho fem amb dos pedaços.
Que posats a fer capgrossades , que siguin el màxim de grosses.

NOTÍCIES

Avui el Capgròs.com parla del desig de Francesc Miralles de deixar el seu fons documental a la ciutat de Mataró, una notícia que aquells que sovintegen aquest blog ja coneixien de fa mesos , quan es varen començar les converses (Si algú en vol saber la data exacta la poden situar en l’exposició de Perecoll a Llavaneres , presentada per Miralles i amb la presència de Baron I Basses).

Si llegeixen la noticia poden observar un detall: Converses Baron / Miralles. Si fem volada al cas del Museu Bassat de nou trobem converses Baron / Bassat. Si anem més enrera i anem a Proposta Mataró , el Fons d’Art Local, de nou trobem converses Baron / Promotors. És a dir, sempre Baron i ...

Si no anem errats Baron és l’alcalde i Penedès el regidor de Cultura. On està aquest sempre?, en offside, no sap ni contesta , no s’entera... , o el que és pitjor hom se’l salta olímpicament coneixent que no pinta res. I en canvi Baron , com sempre , en imatge múltiple donant a tot i dret, omnipresent amb lleugeres excepcions per el parells de lloctinents , el que demostra l’enorme feblesa d’un govern sense cos, sense força i sense poder . És a dir , el que hom calculava tan sols veure la llista.

Justament avui hi havia sopar de la Plataforma Alcalde Baron. No hi he anat . Tenia el dia complicat encara que al fina s’ha arreglat la cosa , però també he de dir que no en tenia moltes ganes. La raó , senzilla:
Quan es formà la Plataforma sempre es remarcava la importància de la possibilitat de ser com un senat de no militants capaç de donar una visió diferent a la pròpia de l’aparell, i aconseguir així una nova forma d’actuació. El cert és que res de res. Avui sopar i Baron explicant el PAM i els Pressupostos, ja filats i a punt de costura , i aquest no és el pla previst. El lògic hauria estat una reunió fa temps per fer veure a l’Alcalde quines podrien ser les actuacions en el PAM i per on podrien caminar els pressupostos.

Però que voleu. Baron és un esclau total de l’aparell del partit al que no convenen mai opinions crítiques. Per això aquesta absurda reunió , en la que es buscava el màxim de quòrum. De nou aparell us he equivocat . O busqueu participació o la gent seguirà abandonant.