dilluns, d’octubre 08, 2007

Arribo a casa i en començar un cert ritual , obrir el correu, llegir el capgròs.com, em trobo amb la noticia que em fa pampalluguejar , em fa quasi netejar-me les ulleres , i em fa dir per dintre allò de “ no és possible” , “on està la càmara oculta “ i de més. “El govern estudia fer una rèplica de Can Fàbregas”. Veritablement ens hem tornat tots bojos.

El tema de Can Fàbregas és un problema que ha estat portat malament d’ençà el seu començament. El modus emprat per la seva desqualificació patrimonial , amb un joc d’aquells que podríem dir amb nocturnitat i traïdoria , el sí però no o ja veurem, el voler deixar córrer el temps pensant que tot s’apaivagaria quan el cert es que succeïa el contrari.... L’intentar deixar passar les eleccions en espera de temps millors. I tot per arribar a tan alta bajanada.

Can Fàbregas te valor per se i per el que va significar, o no té cap valor. Vaig defensar , i segueixo en el mateix camí, que en el moment de cessar la seva activitat hauria estat un indret ben aprofitable, però ara , passats els anys i malmesa en el seu conjunt, és difícil defensar el seu manteniment. El que és del tot inacceptable és una proposta com la que descobreix capgròs.com.
Sabedor però que ser capgròs és molt important i que de tant en tant algú n’ha de fer mèrits per continuar amb la raó de l’acudit vaticino moltes possibilitats a aquest projecte de rèplica que a bon segur portarà el nom de la ciutat als més alts nivells de popularitat i el colocarà en el “mapa” més que no pas ho ha fet Can Xalant, la nostra darrera capgrossada.

Desitjós com estic per col·laborar en aquesta universalitat de la nostra ciutat. proposo que aquesta rèplica en lloc de ser com tots els nous espais de l’Ajuntament que son multiusos i polivalents , és a dir que acaben no servint per a res , aquest es dediqui a un Museu de la Rèplica. És a dir que aplegui còpies de les obres més importants de la història de l’Art , amb el que visitant tan sols un Museu podrem tenir a mà tota la Història de l’Art i els seus significats.

A més la mostra pot ser realitzada per Can Xalant, que facilment trobarà un concepte contemporani per explicitar amb lectura de difícil entendre tota la nova teoria. Evidenment tot coordinat per Gisele Noè i considerant la mostra com un complement al viatge que proposa Jorge Carrión a Ca l’Arenas. Llavors si que serà el no va més.

Certament capgrossos for ever.

2 comentaris:

Joana ha dit...

Jo m'estaré calladeta.....
I pensar que de vegades no hi han diners per arreclar carrers, per pintar passos de vianants, per ajudar famílies a pagar el lloguer... i és fan coses per quatre "pijos"...
Lo dit, millor callo que aquest tema m'encén la sang!.

Anònim ha dit...

Saps que penso Pere? Doncs que el "consell" de l´ajuntament té molt poques llums... A can Fabregas ho convertiria amb una residencia oficial per els avis, perque en condicions només n´hi una que va crear el dictador. El que s´ha fet a Mataró per els avis es molt poc i d´aquesta manera l´ajuntament convertiria l´edifici amb uns serveis que ens fan falta a Mataró. El tall britanic es podria construir a les afores de Iluro, com s´ha fet amb les gran superficies d´altre manera hem de pensar que la nostra ciutat no está preparada per l´allau de visitants al centre. La circulació está mal planificada i consti que et contesto a tu perque la webb del cap gros está "censurada".