dimarts, de juliol 31, 2007

TRANSPORT PÚBLIC.
EMPRESA CASAS =ENDESA ?

Avui volia parlar del parell d’exposicions que resten de comentar de Ca l’Arenas, però de nou és obligat parlar de la disbauxa del transport Públic.

Tots sabem la desfeta de Renfe amb les noves direccionalitats de les línies , de tal manera que la de Mataró acaba a l’Estació de França . Que des de el centre de Barcelona per accedir a la línia de la costa cal fer transbordaments inimaginables, i que el Clot Aragó en el moment en que arriba un tren de Mataró es converteix en un allau de gent que sembla l’acabament del Madrid – Barça, però amb un sols punt de sortida , les màquines cancel·ladores del Metro.

Dons per afegir-se a la festa , l’Empresa Casas ha decidit canviar a l’Horari d’Agost , encara que manquin un parell de dies, i veus aquí que d’ençà ahir s’han reduit al cinquanta per cent el nombre de viatges, i això amb avis previ al viatger fet mataroní en el transcurs de divendres , que no oblidem que era Les Santes, i sense cap mena d’avís en les parades barcelonines.

Imagineu dons l’embolic. La gent arriba dilluns al matí per anar a treballar i es troba que li han canviat els horaris, que hi ha menys autobusos , que tot es col·lapsa, i que la Casas com sempre es riu dels passatgers i s’hi pixa a la boca.
Si com a un ,el fet li succeeix a Barcelona ja que al matí no ha viatjat amb autobús , el resultat és esperpèntic. L’horari consta com normal, els autobusos viatgen amb el nou horari i el xofer t’indica que a dintre hi ha el nou horari i que a Mataró ja han avisat. O sigui que menys queixar-se que ells son collonuts. (Parada Pça Tetuán 16.45 h.)

Vista el merder d’ahir avui acudeixo a la Pça Catalunya i la sorpresa és pitjor. Evidentment no hi ha cap avis. La gentada és impressionant . La mala llet plana a l’ambient. Junt amb els emprenyats habituas hi ha la gent que ha fugit de Renfe i es troba amb uns autobusos que no existeixen en l’horari , que cal esperar més de mitja hora , i que a més a més tot va de gom a gom.
Parles amb el xofer a qui coneixes de fa temps i et prega que protestem ben fort que ja n’estan farts.

Ahir vaig fer reclamació oficial. Vaig escriure igualment a l’empresa via mail , del que com és natural, no he tingut resposta.

Queda clar que la solució a la mobilitat sols és possible amb el transport públic. La Renfe és un problema global en el que cal actuar des de tots els indrets , però la Casas és un fet molt comarcal que s’ha convertit en un mal son per tots aquells que en fem ús cada dia. Un mal son que malgrat les queixes públiques segueix rient-se dels seus usuaris als que maltracta permanenment.
Per això de nou exigeixo , amb tota contundència , aquella actuació municipal que sempre s’anuncia i mai esdevé realitat.
Cal una reunió entre Ajuntament , Consell Comarcal, Empresa i usuaris , però de cap manera s’ha de seguir així.
Quan hi hagi un accident important degut a que la gent va dreta en viatges per autopista ( curiosa la contradicció amb el cinturó de seguretat en els turismes ), tots plorarem i la responsabilitat serà de qui la té i no en fa ús.

Volem reunió i solucions , JA.